Brainport Smart District

De Wijk van de Toekomst, Brainport Smart District, komt te liggen in Brandevoort. Op korte afstand van de A270 en station Brandevoort. En met alle voorzieningen van de wijk Brandevoort in de buurt. Het is dé ideale plek voor de wijk van de toekomst. Het gebied ligt in een groene omgeving aan de rand van Helmond, vlakbij Eindhoven.

Brainport Smart District is een nieuw deel binnen Brandevoort, dat de komende jaren volop wordt ontwikkeld. Het wordt een wijk waar iedereen kan wonen. Nieuwe, slimme inzichten en technologie worden gebruikt om er een duurzame, sociale en aantrekkelijke woonomgeving van te maken. In Brainport Smart District worden de nieuwste ideeën en technieken uitgeprobeerd. De wijk dient als voorbeeld voor de ontwikkeling van nieuwe systemen, processen en diensten die daarna ook ingezet kunnen worden om bestaande wijken beter te maken.

Uniek is dat de wijk geen optelsom is van ‘losse’ slimme-onderdelen, maar dat vanaf het begin de samenhang is gezocht in nieuwe inzichten en technologie. Denk aan vervoer, gezondheid, energieopwekking en opslag, communicatie en bouwen. Bewoners staan aan de basis van een nieuwe vorm van een samenleving waarin iedereen kan meedoen en waarin zij zelf een belangrijke rol spelen. De wijk is nooit ‘af’ maar zal voortdurend worden aangepast aan veranderende omstandigheden, wensen en technologieën.

Meer informatie op www.brainportsmartdistrict.nl en voor de meest voor de hand liggende vragen op https://brainportsmartdistrict.nl/faq/