Buitengewone Bouwstijl

Brandevoort is een wijk in het westen van Helmond, met een prachtige, opvallende, Buitengewone architectuur. Wie de wijk van bovenaf zou kunnen bekijken, herkent in De Veste meteen de stadswal van vroeger. Wie door de wijk loopt ziet het met eigen ogen: de Buitengewone bouwstijl, het bijzondere station en het vele groen. Dat alles geeft Brandevoort een heel eigen gezicht.

De Buitengewone Bouwstijl in de deelgebieden:

Contact

woCom brandevoort
Postbus 36
5710 AA Someren
0493 49 76 66
info@wocombrandevoort.nl
www.wocombrandevoort.nl

Wij bouwen Brandevoort is een initiatief van Ontwikkelingscombinatie Hurks-Adriaans Brandevoort v.o.f.
Pastoor Peterstraat 3
Postbus 671
5600 AR Eindhoven
+31 40 262 61 00
info@wijbouwenbrandevoort.nl
www.wijbouwenbrandevoort.nl

Gemeente Helmond
Postbus 950
5700 AZ Helmond
0492 58 77 77
www.helmond.nl

De Veste

de-vesteHet hart van Brandevoort is de Veste met zijn smalle straatjes en statige woonhuizen, omringd door water en groen. Het beeld van een ‘oud’ nostalgisch dorpje ontstaat hier. In de Veste hebben de woningen verschillende gevels. Het straatbeeld is compact, de woningen zijn dicht op elkaar gebouwd, lang geleden lijkt ineens heel dichtbij.

De indeling van veel woningen is naar wens in te vullen en je kunt er bijvoorbeeld ondergronds parkeren of op af te sluiten binnenterreinen. In de Veste vind je voorzieningen als een school, wijkcentrum, gezondheidscentrum, winkels, een markthal, horecagelegenheden en een NS-station.

Naar woonsfeer De Veste >>

Stepekolk

stepekolkEen bredere gevel en een hoog, rood dak kenmerken de woningen in Stepekolk. Ze doen denken aan Brabantse langgevelboerderijen. Ook in Stepekolk is geen huis hetzelfde. De woningen zijn hier heerlijk ruim, al zie je dat niet direct van buiten.

In de langgevelstijl zijn verrassende oplossingen toegepast voor de meest optimale inrichting. Variatie is ook hier weer het ‘toverwoord’. In Stepekolk hebben veel kopers van vrije kavels zelf hun woningen laten ontwerpen, binnen de grenzen van wat mag in dit deel van Brandevoort. Het resultaat is diversiteit in smaak en levensstijl die toch heel mooi samengaan.

Naar woonsfeer Stepekolk >>

Brand

brandBrand ligt het dichtst tegen de Veste aan. Dit deel van Brandevoort wordt van het hart gescheiden door de ecozone. Wie in dit ruim opgezette Buiten woont kan dus in de achtertuin genieten van water, buitenleven en natuur.

De bouwstijl van de woningen in Brand benadert de koloniale stijl. In de gevels zie je veel houten elementen terug. In Brand zie je ook veel woningen met veranda’s en versieringen aan de gevels. Wonen in ‘de minst Brabantse van alle Buitens’ is omgeven met een licht en zonnig, haast exotisch tintje.

Naar woonsfeer Brand >>

Liverdonk

liverdonk-algemeenDe plannen voor dit gebied ten westen van De Veste zijn in volle ontwikkeling. In de komende jaren zullen hier huizen worden gebouwd die, net als de andere deelgebieden, perfect passen in het fraaie Brandevoort. De bouw in dit groene Buiten gaat dezelfde landelijke rust uitstralen als die van de aangrenzende Buitens.

Op de ruime kavels komen vooral vrijstaande, halfvrijstaande en geschakelde woningen en rijwoningen. In de vormgeving wordt veel vrijheid gelaten voor variatie op de traditionele dorpsarchitectuur.

Naar woonsfeer Liverdonk >>

Toekomstig

de-marke-2In de toekomst zullen deze deelgebieden nog verder ontwikkeld worden, want er wordt nog steeds volop gebouwd. Met de Marke, Kranenbroek en Hazenwinkel wordt Brandevoort verder uitgebreid.

Naar toekomstig >>

Wil jij ook een Brandevoorter worden?…