Buitengewone Bouwstijl

Brandevoort is een wijk in het westen van Helmond, met een prachtige, opvallende, Buitengewone architectuur. Wie de wijk van bovenaf zou kunnen bekijken, herkent in De Veste meteen de stadswal van vroeger. Wie door de wijk loopt ziet het met eigen ogen: de Buitengewone bouwstijl, het bijzondere station en het vele groen. Dat alles geeft Brandevoort een heel eigen gezicht.

De Buitengewone Bouwstijl in de deelgebieden:

De Veste

de-vesteHet hart van Brandevoort is de Veste met zijn smalle straatjes en statige woonhuizen, omringd door water en groen. Het beeld van een ‘oud’ nostalgisch dorpje ontstaat hier. In de Veste hebben de woningen verschillende gevels. Het straatbeeld is compact, de woningen zijn dicht op elkaar gebouwd, lang geleden lijkt ineens heel dichtbij.

Naar woonsfeer De Veste >>

Bewaren

Stepekolk

stepekolkEen bredere gevel en een hoog, rood dak kenmerken de woningen in Stepekolk. Ze doen denken aan Brabantse langgevelboerderijen. Ook in Stepekolk is geen huis hetzelfde. De woningen zijn hier heerlijk ruim, al zie je dat niet direct van buiten.

Naar woonsfeer Stepekolk >>

Bewaren

Brand

brandBrand ligt het dichtst tegen de Veste aan. Dit deel van Brandevoort wordt van het hart gescheiden door de ecozone. Wie in dit ruim opgezette Buiten woont kan dus in de achtertuin genieten van water, buitenleven en natuur.

Naar woonsfeer Brand >>

Bewaren

Liverdonk

liverdonk-algemeenDe plannen voor dit gebied ten westen van De Veste zijn in volle ontwikkeling. In de komende jaren zullen hier huizen worden gebouwd die, net als de andere deelgebieden, perfect passen in het fraaie Brandevoort. De bouw in dit groene Buiten gaat dezelfde landelijke rust uitstralen als die van de aangrenzende Buitens.

Naar woonsfeer Liverdonk >>

Bewaren

Toekomstig

de-marke-2In de toekomst zullen deze deelgebieden nog verder ontwikkeld worden, want er wordt nog steeds volop gebouwd. Met de Marke, Kranenbroek en Hazenwinkel wordt Brandevoort verder uitgebreid.

Naar toekomstig >>

Wil jij ook een Brandevoorter worden?…