Buitengewone Bouwstijl

Brandevoort is een wijk in het westen van Helmond, met een prachtige, opvallende, Buitengewone architectuur. Wie de wijk van bovenaf zou kunnen bekijken, herkent in De Veste meteen de stadswal van vroeger. Wie door de wijk loopt ziet het met eigen ogen: de Buitengewone bouwstijl, het bijzondere station en het vele groen. Dat alles geeft Brandevoort een heel eigen gezicht.

De Buitengewone Bouwstijl in de deelgebieden:

De Veste

de-vesteHet hart van Brandevoort is de Veste met zijn smalle straatjes en statige woonhuizen, omringd door water en groen. Het beeld van een ‘oud’ nostalgisch dorpje ontstaat hier. In de Veste hebben de woningen verschillende gevels. Het straatbeeld is compact, de woningen zijn dicht op elkaar gebouwd, lang geleden lijkt ineens heel dichtbij.

Naar woonsfeer De Veste >>

Bewaren

Stepekolk

stepekolkEen bredere gevel en een hoog, rood dak kenmerken de woningen in Stepekolk. Ze doen denken aan Brabantse langgevelboerderijen. Ook in Stepekolk is geen huis hetzelfde. De woningen zijn hier heerlijk ruim, al zie je dat niet direct van buiten.

Naar woonsfeer Stepekolk >>

Bewaren

Brand

brandBrand ligt het dichtst tegen de Veste aan. Dit deel van Brandevoort wordt van het hart gescheiden door de ecozone. Wie in dit ruim opgezette Buiten woont kan dus in de achtertuin genieten van water, buitenleven en natuur.

Naar woonsfeer Brand >>

Bewaren

Liverdonk

liverdonk-algemeenLiverdonk is het deelplan van Brandevoort waar nu volop gebouwd en ontwikkeld wordt. Het is centraal gelegen in Brandevoort en krijgt een dorps karakter met vrijstaande, halfvrijstaande en geschakelde woningen. Qua architectuur zijn er overeenkomsten met Stepekolk maar zo zal het merendeel van de woningen in Liverdonk wit van kleur zijn.  Afgeleid van traditionele bouwstijlen zoals in Thorn, Hilvarenbeek en Oirschot.

Naar woonsfeer Liverdonk >>

Bewaren

Hazenwinkel

liverdonk-algemeenHazenwinkel, ten zuiden van De Veste en ten westen van Stepekolk, zal de overgang gaan vormen van het dorpse centrumgebied naar het cultuurhistorisch en agrarisch landschap ten zuidwesten van Brandevoort. Hier overheerst de meer landelijke architectuur in een oase van ruimte en groen.
Dit rustieke oord leent zich voor bewoners die de voorkeur geven aan een statig dorpspand met een eigen gezicht, in een plattelandsomgeving. De ontwikkeling van Hazenwinkel zal in 2018 starten.

Bewaren

Toekomstig

de-marke-2In de toekomst zullen deze deelgebieden nog verder ontwikkeld worden, want er wordt nog steeds volop gebouwd. Met Hazenwinkel wordt Brandevoort verder uitgebreid.

Naar toekomstig >>

Wil jij ook een Brandevoorter worden?…