Scholen

In Brandevoort staan drie basisscholen: de Openbare Basisschool Brandevoort, de Vendelier en Mondomijn. Middelbare scholieren gaan naar het Carolus Borromeus College.

Openbare Basisschool Brandevoort

De Openbare Basisschool Brandevoort is gevestigd in multifunctioneel centrum De Veste en heeft daarnaast een vestiging in Stepekolk. Kinderen van vier tot twaalf jaar zijn van harte welkom op deze school waar levensbeschouwelijke of politieke overtuiging bij de toelating geen rol speelt. Op school wordt onder meer aandacht besteed aan de verschillende godsdiensten, levensvisies en culturen. Ook staat het kind als individu centraal. Meer informatie vind je op de website van de school.

De Vendelier Katholieke basisschool

De Vendelier is een zelfstandige school onder het bestuur van de Stichting Katholiek Primair Onderwijs Helmond. Missie: een school waar kinderen, leerkrachten en ouders zich veilig en gerespecteerd voelen. Meer informatie vind je op de website van de school.

Mondomijn

Mondomijn betekent letterlijk “Mijn plekje op de wereld”. En dat is wat deze basisschool biedt: onderwijs en opvang in een veilige speel-leeromgeving waar ieder kind zichzelf kan zijn. Met extra aandacht voor zijn of haar unieke behoefte en talenten. Meer informatie vind je op de website van de school.

Carolus Borromeus-College

Voortgekomen uit de IVO-Mavo en het Carolus Borromeus zijn beide scholen verder gegaan onder de naam Carolus Borromeus-Collega (vmbo-t, havo en vwo). De school op de Markesingel biedt plaats aan zo’n 1.400 leerlingen. Meer informatie over deze school vind je op www.carolusbrandevoort.nl.

Wil jij ook een Brandevoorter worden?…