Buitengewoon Bereikbaar

Brandevoort is een jonge wijk, en toch doen we niet onder voor een grote plaats met een lang verleden. Even opsommen?

  • We hebben drie basisscholen en een middelbare school met mavo/vmbo-t, havo en vwo. (OBS Brandevoort, De Vendelier, Mondomijn en Carolus Borromeus)
  • In ons Multifunctioneel Centrum kun je terecht voor kinderopvang, een sportzaal en wijkhuis ’t Brandpunt MFC Brandpunt
  • Er zijn twee supermarkten dus daar hoeven we de wijk niet voor uit, en er is extra luxe: gratis ondergronds parkeren! Daarnaast zijn er kledingzaken, kappers, een bakker en een slager, winkels van landelijke ketens en nog veel meer.
  • Een hapje eten kan ook prima in Brandevoort. We hebben een cafetaria, pizza’s bestellen doen we bij Domino’s en Aspendos en als je uit eten wilt, ga je naar de Bistro of de Brandevoortse Hoeve.
  • Palladium is het woonzorgcentrum van Brandevoort. In dit pand zit onder meer een gezondheidscentrum met huisartsenpraktijk, een fysiotherapeut, een apotheek, drogist en een steunpunt voor maatschappelijk werk. Zorg is in Brandevoort dus ook goed vertegenwoordigd.
  • Het bruisende activiteitenleven in onze wijk wordt door Stichting Brandevoort in Actie geregeld, samen met andere organisaties.
  • We hebben een eigen NS station, net zo mooi als de woningen hier. In een wip ben je zo in Helmond of Eindhoven.

Ligging
Brandevoort ligt in het westen van Helmond. De ligging is perfect: via de A270 ben je met de auto binnen een paar minuten in Helmond of in Eindhoven. Met het openbaar vervoer reizen is al net zo makkelijk door het Brandevoorter NS station. Wie in het centrum van Helmond of Eindhoven moet zijn, kiest voor deze prima manier van vervoer. Ook met de fiets ben je zo Brandevoort in en uit via een uitgebreid netwerk van veilige en aantrekkelijke fietspaden en fietsroutes.
Binnen de wijk zijn De Brandevoortse Dreef, De Voort en de Papenvoortse Dreef de belangrijke verkeersroutes. Via deze wegen zijn alle deelgebieden van Brandevoort makkelijk en snel bereikbaar.

Wat wij Brandevoorters nou zou leuk vinden? Je zit hier vlakbij grote steden, onze wijk is snel bereikbaar op vele manieren en tóch is het aangenaam rustig en heerlijk groen in Brandevoort. Ook al zoiets waarom de keuze voor Brandevoort steeds makkelijker wordt: we zijn gewoonweg Buitengewoon Bereikbaar.

Wil jij ook een Brandevoorter worden?…